8 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

2022-03-08

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: 

«Με το βλέμμα στραμμένο στις γυναίκες της Ουκρανίας, στις γυναίκες που χάνουν παιδιά, οικογένεια και πατρίδα μέσα στη φρίκη του πολέμου, τιμούμε σήμερα όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο: Την γυναίκα επιστήμονα, την επαγγελματία, την εργάτρια, τη φοιτήτρια, την μετανάστρια, όλες όσες αγωνίζονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, την αυτοδιάθεση, την ισότητα, τη διεκδίκηση της ελεύθερης πρόσβασης και της ίσης αντιμετώπισης σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. 

Διεκδικούμε μαζί τους, σήμερα και κάθε ημέρα του χρόνου, δράσεις για προώθηση των γυναικών σε κέντρα λήψης αποφάσεων, εξάλειψη των ανισοτήτων σε εκπαίδευση, μισθούς και εργασία, εξάλειψη των φαινομένων έμφυλης βίας και ενίσχυση της φωνής των θυμάτων. 

Αγωνιζόμαστε για τις γυναίκες των εμπόλεμων περιοχών που ξεριζώνονται αναζητώντας ένα κομμάτι γαλήνιου ουρανού. Για τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν και κακοποιήθηκαν από το απάνθρωπο χέρι της πατριαρχίας. Για εκείνες που μένουν άνεργες σε έναν άνισο και σεξιστικό κόσμο. Για τις γυναίκες όλου του κόσμου, τις μάνες, τις αδερφές, τις κόρες που ματώνουν από την αδικία.

Για αυτές αγωνιζόμαστε. Με αυτές αγωνιζόμαστε. Συντροφικά και ισότιμα. Με σεβασμό και ελπίδα. Για Δικαιοσύνη και Ειρήνη!»