Ενημέρωση Τύπου

Σε οποιαδήποτε κανονική χώρα της Δύσης, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου που λειτουργούν οι θεσμοί, η κυβέρνηση θα είχε ήδη παραιτηθεί αν την έπιαναν επ' αυτοφώρω να παρακολουθεί στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ακόμα και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην εκπομπή του ART TV «Χωρίς χρώμα» με τον Γιώργο Βαθιώτη, φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πολιτική επικαιρότητα με έμφαση στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, στις παρακολουθήσεις και στην άρνηση της κυβέρνησης να επιτρέψει στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να...

Στους λόγους για τους οποίους προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, έχοντας διανύσει μια μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση, επικεντρώνεται ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, στο άρθρο του με τίτλο «Γιατί προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παρόν της...

«Μόνο αναγνωρίζοντας την προσπάθειά των νέων και βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τα εμπόδια που συναντούν, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον»

Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του δημαρχιακού μεγάρου Σαρωνικού βραβεύθηκαν χθες, Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, οι εισαχθείσες και εισαχθέντες σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2021-2022 καθώς και παιδιά που διακρίθηκαν σε αθλητικές και εκπαιδευτικές διοργανώσεις την ίδια περίοδο.

Στον Δήμο Σαρωνικού και συγκεκριμένα στην Κοινότητα Κουβαρά παραχωρείται έκταση περίπου 2 στρεμμάτων κυριότητας του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κουβαρά, ύστερα από την υπογραφή σχετικού συμβολαίου από τον δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου και τον τελευταίο πρόεδρο του Συνεταιρισμού, Χρήστο Βασιλείου.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Πέτρος Φιλίππου ήταν καλεσμένος στο ΑΡΤ Tv και στην εκπομπή "Χωρίς χρώμα" με τον Γιώργο Βαθιώτη, σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για σημαντικά θέματα της επικαιρότητας.

Στα δικά τους σπίτια μπαίνουν οι δυο από τους συνολικά πέντε δικαιούχους του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» στον δήμο Σαρωνικού, που εφαρμόζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στο οποίο συμμετέχει ο δήμος Σαρωνικού μαζί με τον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Μια νέα εποχή για τη διαχείριση απορριμμάτων ξεκινάει στον Δήμο Σαρωνικού με την εφαρμογή πολιτικής ξεχωριστής διαλογής των βιοαποβλήτων σε καφέ κάδους, ύστερα από την ένταξη της σχετικής Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Μαθήτριες και μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο Καλυβίων ξεχώρισαν με την παρουσία τους και απέσπασαν βραβεία στην 7η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, από τις 16 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης τουρκικού δικαστηρίου για τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις που με την επιτυχία τους και το ξεχωριστό ενδιαφέρον του κόσμου έδωσαν το στίγμα ότι η ελληνική κοινωνία είναι πλέον ευαισθητοποιημένη σε θέματα έμφυλης βίας, διοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας Δήμου Σαρωνικού με πρωτοβουλία της προέδρου Δήμητρας Ράπτη, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των...

Ένα έργο που συνδέει το Μικρασιάτικο παρελθόν της Παλαιάς Φώκαιας με το μέλλον της περιοχής μπαίνει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης καθώς υπεγράφη, στις 24 Νοεμβρίου, η εργολαβική σύμβαση για την «Αποκατάσταση - ανακαίνιση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Φώκαιας και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου», μεταξύ του δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου και...

«Με περισσότερα από 35 χρόνια θητείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τέτοιο κυνισμό δεν έχω ξαναδεί: Πρώτη φορά βλέπω υπουργούς σε συνέδριο της ΚΕΔΕ να λένε "βοηθήστε μας να ξαναγίνουμε κυβέρνηση"», τόνισε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, δίνοντας το στίγμα του συνεδρίου σε συνέντευξη που παραχώρησε «Στο Κόκκινο 105,5» και στους δημοσιογράφους...

Μήνυμα του δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τιμούμε τον Αγώνα - Δίνουμε υπόσχεση υπεράσπισης της Δημοκρατίας»

Παρουσιάστηκε στο Μουσείο Βορρέ μπροστά σε πλήθος κόσμου το βιβλίο του Πέτρου Φιλίππου - Αγγέλου, "Ανάλεκτα από τα χειρόγραφα Χρίστου Ν. Πέτρου Μεσογείτη (1909-1944)"