Άρθρο του Πέτρου Φιλίππου στο “Παρόν της Κυριακής”: Γιατί προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής

2023-01-23

Στους λόγους για τους οποίους προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, έχοντας διανύσει μια μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση, επικεντρώνεται ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, στο άρθρο του με τίτλο «Γιατί προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παρόν της Κυριακής», στις 22 Ιανουαρίου.

Ο Π. Φιλίππου γράφει για τους συμπολίτες του, για την κοινή διαδρομή που διένυσε μαζί τους, για τις καλές και τις δύσκολες στιγμές, αλλά και για τα κοινά οράματα και τις προσπάθειες. Τους απευθύνει, δε, ένα εγκάρδιο ευχαριστώ καθώς, όπως λέει, «αντλούσα δύναμη και κουράγιο από τη ζεστή επαφή που είχα μαζί τους. Αυτό ήταν για μένα η μεγαλύτερη τύχη. Η μεγαλύτερη ευλογία».Πραγματοποιεί, στη συνέχεια, μια συνοπτική αναφορά στο πως μετατράπηκε ο δήμος Σαρωνικού σε μια σύγχρονη περιαστική περιοχή κατά τα τελευταία χρόνια και απαριθμεί ορισμένα από τα εμβληματικά έργα της δημοτικής αρχής.

«Ήρθε όμως η στιγμή για αλλαγές» υπογραμμίζει. «Έχοντας σαφή εικόνα των προβλημάτων, αλλά και των απεριόριστων δυνατοτήτων που παρουσιάζει η Ανατολική Αττική για αειφόρο ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, αποφάσισα να συνεχίσω να αγωνίζομαι μέσα από τη Βουλή, στην περίπτωση βέβαια που οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους» προσθέτει.

Σταχυολογώντας τα σημαντικότερα προβλήματα της Ανατολικής Αττικής επισημαίνει ότι το πιο σοβαρό από αυτά «είναι η έλλειψη οργανωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε μια περιοχή που βρίσκεται μακριά από το κέντρο και μακριά από τα κεντρικά νοσοκομεία. Αρκεί να σκεφτούμε πόσοι συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους γιατί το ασθενοφόρο δεν ήρθε έγκαιρα ή γιατί δεν κατάφερε να περάσει μέσα από την κίνηση! Ως εκ τούτου, η δημιουργία νέων, σύγχρονων υγειονομικών μονάδων και η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων κέντρων υγείας αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, τη Νο1 προτεραιότητα για την Ανατολική Αττική».

Δίνει, τέλος, υπόσχεση ότι όπως μέχρι σήμερα ασκούσε διοίκηση με «ανοιχτή την πόρτα του γραφείου» του, θα παραμείνει πρωτίστως ενεργός πολίτης στην περιοχή του, παρών όπου τον χρειάζονται, είτε στις γειτονιές, είτε στις μονάδες παραγωγής, είτε στα κέντρα υγείας, είτε στις καταπατημένες παραλίες, είτε στα σχολεία.

Αν επιθυμείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να ακολουθήσετε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.paron.gr/2023/01/23/petros-filippoy-sto-quot-p-quot-giati-protithemai-na-eimai-ypopsifios-voyleytis-anatolikis-attikis/