ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ-ΑΓΓΕΛΟΥ για τον «ΧΡΗΣΤΟ Ν. ΠΕΤΡΟΥ-ΜΕΣΟΓΕΙΤΗ

2024-02-04

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ-ΑΓΓΕΛΟΥ για τον «ΧΡΗΣΤΟ Ν. ΠΕΤΡΟΥ-ΜΕΣΟΓΕΙΤΗ

Στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 3&4 Φεβρουαρίου 24. της «Εφημερίδας των Συντακτών», στο ένθετο «Νησίδες», σελ. 24-25, υπήρξε το παρακάτω δισέλιδο αφιέρωμα -παρουσίαση στο νέο βιβλίο του Πέτρου Φιλίππου-Αγγέλου: «Ανάλεκτα από τα χειρόγραφα του ΧΡΙΣΤΟΥ Ν. ΠΕΤΡΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΤΗ (1909-1934). Αρβανίτικα-αρχαιολογικά-ιστορικά-λαογραφικά».Την βιβλιοπαρουσίαση κάνει ο Καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαος Παντελίδης.

Το βιβλίο προλογίζει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος πρ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας!Ιστορίες, προλήψεις, έθιμα, παιχνίδια, γητεύματα και γιατροσόφια, όρκοι, σε ένα πλούσιο χειρόγραφο υλικό που ταξινομήθηκε και μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον Πέτρο Φιλίππου – μια σημαντική συνεισφορά στην επιστήμη.

Εκτός από τις αρχαιολογικές μελέτες το βιβλίο κυρίως περιλαμβάνει ιστορίες, παραμύθια, τραγούδια, προλήψεις, έθιμα, παιχνίδια, γητεύματα και γιατροσόφια, όρκοι, που αφορούν στους Αρβανίτες, από ένα πλούσιο χειρόγραφο υλικό που ταξινομήθηκε και μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον Πέτρο Φιλίππου – μια σημαντική συνεισφορά στην επιστήμη.

Νησίδες: ένθετο της Εφημερίδας των Συντακτών.