Δ. Τ. - Μήνυμα του δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τιμούμε τον Αγώνα - Δίνουμε υπόσχεση υπεράσπισης της Δημοκρατίας»

2022-11-17

                                                                                                              17/11/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα του δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τιμούμε τον Αγώνα - Δίνουμε υπόσχεση υπεράσπισης της Δημοκρατίας»

Με ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, χαιρετίζει την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σημειώνει ο Π. Φιλίππου:

«Φέτος συμπληρώνονται 49 χρόνια από εκείνες τις φωτεινές ημέρες του 1973, όταν οι φοιτητές ύψωσαν το ανάστημά τους στη χούντα των συνταγματαρχών και κατάφεραν να ανοίξουν τον δρόμο για την επιστροφή της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Μετά από 49 χρόνια το θάρρος, ο αγώνας, η θυσία εκείνων των παιδιών, η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τους φοιτητές του Πολυτεχνείου, μα πάνω από όλα η αγάπη για τη Δημοκρατία, στέκουν φάρος άσβεστος για όλους εμάς.

Τιμούμε και φέτος τη μνήμη. Τιμούμε τη θυσία. Τιμούμε τα νιάτα. Και δίνουμε υπόσχεση στα παιδιά μας πως και εμείς θα κάνουμε ό,τι ορίζει η συνείδησή μας για να προασπίσουμε τα ύψιστα αγαθά: Την ελευθερία και τη Δημοκρατία μας».

Από το Γραφείο Τύπου