Εκδήλωση τιμής στον Βάσο Λυσσαρίδη

2023-02-24

ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ Αγωνιστής, Ανυπότακτος, Απροσκύνητος 

Στα Λεύκαρα της Κύπρου, γενέτειρα του Βάσου Λυσσαρίδη μίλησε ο Αλεξης Τσίπρας μετά από πρόσκληση του φίλου δημάρχου Σοφοκλή Σοφοκλέους. Μετά τις συναντήσεις του με το Προέδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο της εμβληματικής προσωπικότητας στους αγώνες του κυπριακού λαού, του αγωνιστή Βάσου Λυσσάριδη, προέδρου της ΕΔΕΚ, γιατρού και ποιητή. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κυπριακό και κυρίως για την λύση που θα παλέψει ως αυριανή κυβέρνηση σε συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης , ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και των γραμμάτων της Κύπρου καθώς και πλήθος κόσμου. 

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδεψε ο πρ. Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου ο οποίος διατηρεί σχέσεις συνεργασίας και φιλίας με τα Λεύκαρα πάνω από 20 χρόνια και που συνέβαλε στην διοργάνωση της εκδήλωσης τιμής στον Βάσο Λυσσαρίδη!