Επιστολή του δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Καλυβίων

2022-09-16

Εξαιρετικά επείγουσα επιστολή με την οποία ενημερώνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, έστειλε προχθές 13/9, ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Είναι η πολλοστή φορά που απευθύνει έκκληση για τη στελέχωση του εν λόγω Κ.Υ., καθώς εξυπηρετεί πλήθος πολιτών και λειτουργεί με τριπλό ρόλο: ως Κέντρο παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ως Κέντρο αναφοράς Covid 19 από την πρώτη φάση της πανδημίας και ως εμβολιαστικό κέντρο από τις 15/2/2021 με δεδομένο ότι έχει ενταχθεί από την αρχή στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορονοϊού. Κατά συνέπεια οι ανάγκες του παρουσιάζονται ιδιαιτέρως αυξημένες.

«Ωστόσο λόγω της υποστελέχωσης και της έντονης πίεσης που δημιουργεί η πανδημία» υπογραμμίζει ο Π. Φιλίππου, «οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται και οι ουρές που σχηματίζονται είναι τεράστιες με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η ήδη δύσκολη κατάσταση».

Για τους παραπάνω λόγους αλλά και με δεδομένη την εφαρμογή του "Προσωπικού Γιατρού" ο ίδιος ζητά άμεσα την επιπλέον στελέχωση του Κ.Υ.Κ. με γιατρούς των παρακάτω ειδικοτήτων: έναν Γενικό Ιατρό, έναν Παθολόγο, έναν Οφθαλμίατρο, έναν Παιδίατρο.

«Η ενίσχυση της παροχής Πρωτοβάθμιας Υγείας είναι επιβεβλημένη προκειμένου να μπορέσει το Κέντρο Υγείας να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών. Παρακαλούμε να εξετάσετε άμεσα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων και να προβείτε σε άμεσες ενέργειες», καταλήγει ο Π. Φιλίππου στην επιστολή του.

Από το Γραφείο Τύπου