Επιστολή του Πέτρου Φιλίππου στους υπουργούς – μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για την άγνωστη «Μεγάλη Επένδυση» στον Δήμο Σαρωνικού.

2022-02-14

Επιστολή του Πέτρου Φιλίππου στους υπουργούς - μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για την άγνωστη «Μεγάλη Επένδυση» στον Δήμο Σαρωνικού. 

Επιστολή με την οποία ζητά ενημέρωση από τους υπουργούς - μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για την άγνωστη «Μεγάλη Επένδυση» ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ που δρομολογείται στη Σαρωνίδα του Δήμου Σαρωνικού, χωρίς ο δήμος να έχει λάβει καμία γνώση, παρά μόνο από δημοσιεύματα στον τύπο, έστειλε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου. 

 Ο Π. Φιλίππου εκφράζει στην επιστολή την έκπληξη και την απορία «γιατί για μια τεράστια επένδυση που αναμένεται να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην περιοχή της Σαρωνίδας, ο Δήμος Σαρωνικού δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα καμία ενημέρωση, με δεδομένο ότι αυτή η επένδυση θα πραγματοποιηθεί εντός των διοικητικών του ορίων». 

 Σημειώνει δε ότι αυτό που εντυπωσιάζει ιδιαίτερα «όπως διαβάσαμε στα δημοσιεύματα, είναι ότι το συγκεκριμένο project δεν πρόκειται να περάσει από τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης πριν ενταχθεί στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων. Όπως καταλαβαίνετε», τονίζει ο Π. Φιλίππου, «τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και η εξέλιξη αυτή έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία αλλά και στον Δήμο Σαρωνικού τόσο για την έλλειψη ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς όσο και για την αγνόηση της δημοτικής αρχής και των κατοίκων της περιοχής που επηρεάζεται από το εν λόγω project». 

Για τους παραπάνω λόγους, ο δήμαρχος Σαρωνικού ζητά από τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων να εξετάσουν τη δυνατότητα για τον άμεσο προγραμματισμό συνάντησης προκειμένου η δημοτική αρχή να λάβει ενημέρωση σε τι ακριβώς αφορά η παραπάνω επένδυση. 

 Από το Γραφείο Τύπου