ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

2022-03-16

Επίσκεψη στα Κέντρα Υγείας Βάρης, Κορωπίου, Κερατέας, Καλυβίων και Λαυρίου, διοργάνωσε σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και συμμετείχαν ο βουλευτής Ανατ. Αττικής Νάσος Αθανασίου, η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ζανέτ Τσίπρα, ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, η υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ επί ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσάνθη Κισκήρα, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και μέλη των κατά τόπους Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε από τους διευθυντές των Κ.Υ. για τα προβλήματα υποστελέχωσης και έλλειψης εξοπλισμού που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικές μονάδες και για άλλη μια φορά αναδείχθηκε η ανάγκη αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Η ενίσχυση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί μονόδρομο για το σύστημα υγείας της χώρας, ειδικά σε περίοδο πανδημίας», δήλωσε ο Πέτρος Φιλίππου μετά την επίσκεψη και πρόσθεσε: «Όλοι σχεδόν οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον covid και τις μεταλλάξεις του. Για το λόγο αυτό, χρειαζόμαστε ισχυρά, οργανωμένα και άρτια εξοπλισμένα Κέντρα Υγείας που θα εξυπηρετούν τους ασθενείς των περιοχών και θα επιτρέπουν στα κεντρικά νοσοκομεία να λειτουργούν χωρίς υπέρμετρη πίεση».