ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

2022-01-31

Τις κατεστραμμένες από την κακοκαιρία αγροτικές καλλιέργειες και κυρίως τα θερμοκήπια της περιοχής του Μαραθώνα επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στο κλιμάκιο μετείχαν ο Σταύρος Αραχωβίτης υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτέςΑττικής Χρήστος Σπίρτζης π. Υπουργός και Πάνος Σκουρολιάκος, ο δήμαρχος Σαρωνικού και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου καθώς και μέλη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μαραθώνα.

Το κλιμάκιο είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Μαραθώνα κ. Αλέξανδρο Βάρσο, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Κυπαρίσση και αρκετούς αγρότες της περιοχής. Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις καταστροφές που υπέστησαν τα θερμοκήπια και οι καλλιέργειες στο Μαραθώνα και συζητήθηκε η αναγκαιότητα άμεσης αποζημίωσης των αγροτών καθώς ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τη βάση της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας της περιοχής και κυρίως προσφέρει πάρα πολλά στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών της πρωτεύουσας. Για τους λόγους αυτούς πρέπει να στηριχτεί.

Ειδικά στην Αττική ο πρωτογενής τομέας ελάχιστα έχει στηριχτεί και γι' αυτό άμεσα πρέπει να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα για τη στήριξή του.