Να διώξουμε τον ζόφο!

2023-01-26

Σε οποιαδήποτε κανονική χώρα της Δύσης, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου που λειτουργούν οι θεσμοί, η κυβέρνηση θα είχε ήδη παραιτηθεί αν την έπιαναν επ' αυτοφώρω να παρακολουθεί στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ακόμα και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Ελλάδα όμως φαίνεται πως για κάποιους δεν είναι κανονική χώρα, ούτε και η λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου είναι άξια λόγου. Η εκτροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία της πατρίδας μας. Η συμπεριφορά της θυμίζει άλλες εποχές που θέλαμε να πιστεύουμε πως έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Να όμως που τα πράγματα δεν είναι έτσι...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ κατάφεραν μέσα σε μια τετραετία να ξεφτιλίσουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και δυστυχώς το θέμα των υποκλοπών δεν είναι το μοναδικό δείγμα γραφής τους. Η αλαζονεία και η έπαρσή τους είναι δε τέτοια που ακόμα και τώρα που αποδεικνύονται οι παρακολουθήσεις με τα στοιχεία της ΑΔΑΕ, που αποδεικνύεται ότι ο πρωθυπουργός έλεγε ψέματα από το βήμα της Βουλής ότι δεν παρακολουθείτο ο κύριος Χατζηδάκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρος, μιλούν για «καλοδεχούμενη» πρόταση δυσπιστίας που θα συσπειρώσει το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Αντί απαντήσεων για τις υποκλοπές στρέφουν τη συζήτηση σε οτιδήποτε άλλο θεωρούν πως τους εξυπηρετεί. Ακόμα και τώρα που έχει αποτύχει κάθε απόπειρα συγκάλυψης αυτής της θεσμικής εκτροπής προσπαθούν με κραυγές και ειρωνείες να συσκοτίσουν την κατάσταση και να αλλάξουν την ατζέντα της συζήτησης.

Γνωρίζουμε πως οι βουλευτές της ΝΔ δεν θα αποτολμήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση του κόμματός τους. Ας γνωρίζουν όμως και εκείνοι πως παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση και σε αυτό τον πρωθυπουργό που κατ' επανάληψη και κατά συρροή κουρέλιασε και κουρελιάζει Σύνταγμα, νόμους και θεσμούς, θα αναλάβουν και συλλογικά πλέον την ευθύνη.

Είναι οξύμωρο όταν θυμόμαστε τη ΝΔ να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πως δήθεν θέλει να κάνει την Ελλάδα «Βενεζουέλα». Τελικά όμως είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που κατάφερε να κάνει την Ελλάδα να θυμίζει κράτος «μπανανία».Η Ελλάδα όμως είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Στην Ελλάδα έχουμε δώσει αγώνες με αίμα για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα. Είναι ευθύνη όλων μας ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης να βάλουμε φραγμό σε αυτόν τον κατήφορο που έχει βάλει τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι καθήκον όλων μας να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα που απεύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής για να διώξουμε τον ζόφο και να επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα με δικαιοσύνη για όλες και όλους!