Ναυάγιο “ORIA”: Η μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία της Μεσογείου στην εφημερίδα TA NEA

2022-02-24

Εκτενές ρεπορτάζ για το ναυάγιο του πλοίου ΌΡΙΑ, την άγνωστη ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό αλλά και για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Σαρωνικού τα τελευταία 10 χρόνια στη μνήμη των θυμάτων, δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, στην εφημερίδα TA NEA.

Στο κείμενο υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι "τα τελευταία 10 χρόνια, ο Δήμος Σαρωνικού πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης για τα 4.100 θύματα του ναυαγίου. Φέτος συμπληρώνονται 78 χρόνια από τη ναυτική τραγωδία και χθες το πρωί, στον απόηχο του πρόσφατου ναυτικού δυστυχήματος του Euroferry Olympia πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη των θυμάτων". 

 Σημειώνεται δε, ότι όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν στην πρώτη εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί, το "παρών" είχε δώσει και ο 92 ετών τότε επιζών, Τζούλιο Αντονιάτσι: "Ο Αντονιάτσι ήταν προγραμματισμένο να επιβιβαστεί στο ατμόπλοιο ORIA, ωστόσο τελευταία στιγμή κρίθηκε υπεράριθμος και μετέβη με μεταγωγό αεροσκάφος στο Τατόι. Την επόμενη κιόλας μέρα του ναυαγίου, τον μετέφεραν στον Χάρακα, όπου για εβδομάδες έθαβε τους νεκρούς του ναυαγίου, περιγράφει". 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:https://www.in.gr/.../nayagio-oria-megalyteri-naytiki.../ 

 Από το Γραφείο Τύπου