Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου στην τελετή βράβευσης του Τούρκου πρώην Δημάρχου Μπουλέντ Τάνικ με το «Βραβείο Ειρήνης Νίκος Νικηφορίδης 2020» για τις προσπάθειές του για την ειρήνη στο Αιγαίο.

2021-12-10

Σε μια λιτή εκδήλωση τιμήθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με το «Βραβείο Ειρήνης Νίκος Νικηφορίδης 2020» ο πρώην Δήμαρχος Τσανκάγια της Άγκυρας Μπουλέντ Τάνικ, Πρόεδρος της Ένωσης για την Ειρήνη και την Επικοινωνία στο Αιγαίο. 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών από το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ) παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, του Προέδρου του ΠΑΔΟΠ κ. Πάνου Τριγάζη και του πρώην Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, τον Δήμο Σαρωνικού εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Φιλίππου και η τοπική σύμβουλος Παλαιάς Φώκαιας κα Ζαχαρώ Φραντζέσκου, καθώς ο Μπουλέντ Τάνικ, διατηρεί ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον δήμο μας και κυρίως με την Παλαιά Φώκαια λόγω της καταγωγής της συζύγου του από τη Φώκαια της Μικράς Ασίας αλλά και με την Ανάβυσσο επειδή ο ίδιος κατάγεται από την Καππαδοκία, ενώ διατηρεί και προσωπική σχέση βαθιάς φιλίας με τον κ. Φιλίππου. 

Ο κ. Τάνικ τιμήθηκε με το συγκεκριμένο βραβείο γιατί εργάζεται διαρκώς, εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια για την ειρήνη στο Αιγαίο, για τη φιλία των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας και την ειρηνική εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας. 

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Σαρωνικού είπε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος που ο Μπουλέντ Τάνικ με τιμά με τη φιλία του όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για την ξεχωριστή τιμή που έλαβε στη σημερινή εκδήλωση βράβευσης για τις προσπάθειές του για την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών, που ειδικά αυτή την περίοδο είναι εξαιρετικά αναγκαίες και χρήσιμες για την ειρηνική εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την αρμονική συμβίωση των λαών μας».

Από το Γραφείο Τύπου