Ο Δήμαρχος Σαρωνικού στην ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής για την παρουσίαση του Προγράμματος για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και την Πολιτική Προστασία.

2021-12-16

Στην ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής για την παρουσίαση του Προγράμματος «Αττική: Ασφαλής Περιφέρεια για τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών» που πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/12 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Σαρωνικού ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Βασίλειος Μπούτσης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χαράλαμπος Γαλάνης. 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το master plan της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και την Πολιτική Προστασία, το οποίο εκπονήθηκε σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των καταστροφών που προκαλούν φυσικά φαινόμενα, με στόχο να προστατευθούν οι ζωές και οι περιουσίες των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.

Μέσα από το σχέδιο αυτό καταγράφεται η υφιστάμενη κατάσταση, οι κίνδυνοι ανά περιοχή, το σύνολο των απαιτούμενων έργων και παρεμβάσεων, καθώς και οι τρόποι συμμετοχής και εκπαίδευσης των πολιτών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, μέσα από τα σχετικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν με τη συνεργασία της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής.

Ο Δήμος Σαρωνικού ως πυρόπληκτος δήμος αναμένει τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα δοθούν για παρεμβάσεις στις πληγείσες περιοχές κυρίως όσον αφορά σε έργα οδοποιίας για τα οποία δεσμεύθηκε μετά την πυρκαγιά της 9ης Σεπτεμβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης. 

Από το Γραφείο Τύπου