Ο Δήμος Σαρωνικού στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών FOOD EXPO 2022

2022-03-12

«Πέτρος Φιλίππου, δήμαρχος Σαρωνικού: «Στηρίζουμε τους παραγωγούς μας και τις επιχειρήσεις, αναδεικνύουμε την τοπική μας παράδοση».

Με την δυναμική παρουσία του Δήμου Σαρωνικού άρχισε σήμερα, Σάββατο 12/3 και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 14/3, η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων - Ποτών Food Expo - Greece στο Athens Metropolitan Expo στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Στο περίπτερο του Δήμου Σαρωνικού, που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, φιλοξενούνται εκθέτες και επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών και προβάλλεται η ξεχωριστή τοπική παράδοση και τα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής. Διακριτή είναι η παρουσία των φοιτητών της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, που κερνούν τοπικά εδέσματα.

Το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης από τoν Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και πολλών άλλων χωρών. Το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, μαζί με τους αντιδημάρχους Κώστα Γκίκα και Δημήτρη Παπαχρήστου.

«Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς και τις επιχειρήσεις ιδιαίτερα δε, σ' αυτή την κρίσιμη συγκυρία που δοκιμάζονται», σημείωσε ο Π. Φιλίππου μιλώντας στους δημοσιογράφους. Και συμπλήρωσε: «Αναδεικνύουμε την τοπική μας παράδοση. Πιστεύουμε ότι η εξωστρέφεια αποτελεί μονόδρομο για την ταχεία ανάπτυξη της παραγωγής και η Food-Expo αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προωθήσουμε τα ξεχωριστά μας προϊόντα. Με τη δυναμική μας συμμετοχή, δημιουργούμε παράλληλα νέες δυνατότητες και στο μεγάλο κεφάλαιο του τουρισμού μας. Καλούμε όλο τον κόσμο στο περίπτερο μας στο Hall 1 - B12. Εύχομαι καλή επιτυχία στην έκθεση».

Το περίπτερο του Δήμου Σαρωνικού επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ενώ χαιρετισμούς κατά την τέλεση των εγκαινίων απηύθυναν, μεταξύ άλλων o Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, ο βουλευτής Αργολίδας και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς και ο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. 

 Από το Γραφείο Τύπου