Ο Πέτρος Φιλίππου στο OTAVOICE: «Στο χείλος της κατάρρευσης οι Δήμοι από την κρίση»

2022-03-19

Στο χείλος της κατάρρευσης έχουν βρεθεί οι Δήμοι, επεσήμανε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, στο otavoice.gr κατά την επίσκεψη του στην 4η VERDE-TEC την Έκθεση Τεχνολoγιών Περιβάλλοντος που γίνεται στο MEC Παιανίας.

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός τόνισε ότι, η οικονομική κρίση που προέρχεται από την πανδημία και από φρικτό πόλεμο που γίνεται στη γειτονιά μας, επηρεάζει σημαντικά τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης, σε σημείο σε πολλές περιπτώσεις να είμαστε στο χείλος της κατάρρευσης και παράλληλα δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε προγράμματα τα οποία θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες μας και τους Δήμους.

«Θα το παλέψουμε», είπε ο κ. Φιλίππου, αλλά η πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα στην αυτοδιοίκηση ενισχύοντας την οικονομικά στις λειτουργικές της ανάγκες, όπου έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα και κυρίως να μπορούμε να ακολουθήσουμε όλες αυτές τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και εμείς είμαστε πίσω.

Ο κ. Φιλίππου σχολιάζοντας την έκθεση ανέφερε: » Χαίρομαι που βρίσκομαι στην συγκεκριμένη έκθεση που μας δίνει την δυνατότητα να δούμε πως εξελίσσεται η τεχνολογία και πως μπορούμε μέσα από την έρευνα να βοηθηθεί η τοπική αυτοδιοίκηση και κατά συνέπεια οι τοπικές κοινωνίες».