Παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαρωνικού το βιβλίο του Πέτρου Φιλίππου – Αγγέλου, “Ανάλεκτα από τα χειρόγραφα Χρίστου Ν. Πέτρου Μεσογείτη (1909-1944)”

2023-03-21

Παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαρωνικού το βιβλίο του Πέτρου Φιλίππου – Αγγέλου, "Ανάλεκτα από τα χειρόγραφα Χρίστου Ν. Πέτρου Μεσογείτη (1909-1944)"

Το βιβλίο του πρώην δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, με τίτλο "Ανάλεκτα από τα χειρόγραφα Χρίστου Ν. Πέτρου Μεσογείτη (1909-1944)", παρουσιάστηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαρωνικού ενώπιον φίλων, ακαδημαϊκών, εκπροσώπων του Κοινοβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η έκδοση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Βορρέ, με τη χθεσινή βραδιά να αποτελεί φόρο τιμής προς την κοινή γενέτειρα του συγγραφέα και του Χρήστου Πέτρου, τα Καλύβια. 

 Για τον Π. Φιλίππου και το βιβλίο που αποτελεί έκδοση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων, μίλησε με ιδιαιτέρως θερμά λόγια ο δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης, που σημείωσε ότι "«Τα Ανάλεκτα από τα χειρόγραφα Χρίστου Ν. Πέτρου – Μεσογείτη» αποτελούν το πιο πρόσφατα πόνημα του Πέτρου Φιλίππου, ενός ανθρώπου πολυπράγμονα, ανήσυχου, με όραμα και στόχους για τα κοινά και το κράτος δικαίου από την εποχή που ήταν ακόμη φοιτητής. Αυτές του οι ιδιότητες είναι που έκαναν τον Πέτρο Φιλίππου, για περισσότερα από 36 χρόνια, πρωταγωνιστή της αυτοδιοικητικής σκηνής της Ανατολικής Αττικής". Υπογράμμισε δε, πως «αποτελεί εδραία πεποίθησή μου ότι όλοι μας έχουμε χρέος να συνεχίσουμε το έργο της καταγραφής και της διάσωσης της τοπικής ιστορίας με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο. Ο κος. Φιλίππου μας δείχνει τον δρόμο καθώς έχει κάνει τρόπο ζωής τη συνεισφορά στον τόπο του και στην επιστήμη», κατέληξε.

Για να συνεχίσετε την ανάγνωση μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο:https://www.youtube.com/live/_UpqcK6YquA?feature=share