ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑ. ΑΤΤΙΚΗΣ

2022-04-11

Περιοδεία στα Κέντρα Υγείας της βορειανατολικής Αττικής πραγματοποίησε σήμερα πολυμελές κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ύστερα από πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής.

Στο κλιμάκιο συμμετείχε ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, η Δώρα Αυγέρη, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και πρώην υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο βουλευτής Ανατ. Αττικής και υπεύθυνος Τομέα Πολιτισμού Πάνος Σκουρολιάκος, η Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ζαννέτ Τσίπρα, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο πρώην βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δέδες, η πρώην υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ Χρυσάνθη Κισκήρα, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και των κατά τόπους Ο.Μ.

Επισκεφθήκαμε τα Κέντρα Υγείας στο Καπανδρίτι, στον Αγ Στέφανο, την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στους Θρακομακεδόνες και για μια ακόμη φορά διαπιστώσαμε τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνικές υποδομές και ιατρικό εξοπλισμό.

Στις συναντήσεις μας με τους επικεφαλής των δομών επιβεβαιώθηκε ότι λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό υποεξοπλισμένα και υποστελεχωμένα, στηριζόμενα αποκλειστικά στον καθημερινό υπεράνθρωπο αγώνα των υγειονομικών και των διοικητικών υπαλλήλων. Και όλα αυτά στην Ανατολική Αττική, σε μία από τις πιο πολυπληθείς και επιβαρυμένες από την αρχή της πανδημίας περιοχές, που στερείται νοσοκομείου. Απαιτούμε άμεσο και ξεκάθαρο κυβερνητικό σχέδιο στήριξης των δημοσίων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 

Τα Κέντρα Υγείας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που απαξιώνει συστηματικά το δημόσιο σύστημα υγείας. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την ουσιαστική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας, που είναι μια μεγάλη υποχρέωση και ευθύνη προς την κοινωνία ειδικά αυτή την περίοδο που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία και την οικονομική κρίση.