Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» στον Δήμο Σαρωνικού: Μπαίνουν σε καταλύματα οι δυο πρώτοι δικαιούχοι.

2022-12-30

Στα δικά τους σπίτια μπαίνουν οι δυο από τους συνολικά πέντε δικαιούχους του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» στον δήμο Σαρωνικού, που εφαρμόζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στο οποίο συμμετέχει ο δήμος Σαρωνικού μαζί με τον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Τα δυο μισθωτήρια υπεγράφησαν την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ των δικαιούχων και των ιδιοκτητών των ακινήτων, υπό την επίβλεψη του Νικόλαου Σπηλιαρώτη, κοινωνικού λειτουργού της "Praksis" που είναι ο διαχειριστής φορέας του προγράμματος και της υπεύθυνης για τον δήμο Σαρωνικού, Ειρήνης Μυλοπτέρη. Συνολικά έχουν ενταχθεί, μέχρι στιγμής, 5 νοικοκυριά (4 μονοπρόσωπα και 1 οικογένεια), που πληρούσαν τα σχετικά κριτήρια ένταξης.

«Ευχή μας είναι όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν ένα σπίτι, φαγητό και δουλειά. Δουλεύουμε γι' αυτό το σκοπό και η ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα που αποτελεί συνέχεια των δύο προηγούμενων επιτυχημένων πιλοτικών προγραμμάτων επανένταξης αστέγων, που έχουν υλοποιηθεί από το 2014 έως σήμερα, ήταν για εμάς μονόδρομος. Ως Δήμος θα στηρίζουμε πάντα τους συνανθρώπους μας, εφαρμόζοντας κοινωνικές πολιτικές που προσφέρουν ανακούφιση και ελπίδα», σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

«Καταπολεμούμε την φτώχεια και την αστεγία με συντεταγμένο τρόπο», τονίζει ο αντιδήμαρχος και εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ηλίας Πατσιαούρας. «Είμαστε σίγουροι ότι από σήμερα οι οικογένειες και τα άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη θα δουν την ζωή τους να βελτιώνεται. Για εμάς αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση», καταλήγει.

Το σχέδιο «Στέγαση και Εργασία» των δήμων Σαρωνικού και Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Από το Γραφείο Τύπου