Πρωτοσέλιδο της POLITICAL.GR: «Αγωγή κατά της ΕΤΑΔ από τον Δήμο Σαρωνικού»

2022-03-11

Πρωτοσέλιδο της POLITICAL.GR: «Αγωγή κατά της ΕΤΑΔ από τον Δήμο Σαρωνικού. Π. Φιλίππου: Υπεύθυνη η Εταιρεία για την ασυδοσία και την αυθαιρεσία στις παραλίες μας-Δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ!» 

Κεντρικό θέμα και πρωτοσέλιδο της διαδικτυακής εφημερίδας POLITICAL.GR αποτελεί η αυθαιρεσία και η ασυδοσία που επικρατεί στις παραλίες του Δήμου Σαρωνικού με ευθύνη της ΕΤΑΔ ΑΕ, ο εμπαιγμός της Εταιρείας προς τον Δήμο και οι εντατικές προσπάθειες του δημάρχου Πέτρου Φιλίππου να εισπράξει τα οφειλόμενα. 

 «Ο Δήμος Σαρωνικού ετοιμάζει αγωγή προκειμένου να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ποσά», δηλώνει ο Π. Φιλίππου στην εφημερίδα. «Η ΕΤΑΔ ΑΕ, αν και έχει υποχρέωση να αποδίδει στον Δήμο Σαρωνικού, τουλάχιστον τα ποσά που καταβάλει για την ευπρεπή παρουσία των ακτών, δηλαδή την αποκομιδή απορριμμάτων, τον καθαρισμό, το νερό, το ηλεκτρικό, τις δαπάνες για τους ναυαγοσώστες κλπ., παρά τις γραπτές δεσμεύσεις του Δ/ντος Συμβούλου κου. Βλαστού δεν έχει αποδώσει ποτέ, ούτε ένα ευρώ!», συμπληρώνει. 

 Παρακάτω ολόκληρη η δήλωση του Πέτρου Φιλίππου στην POLITICAL.GR: 

 Θεωρούμε την ΕΤΑΔ ΑΕ αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση αυθαιρεσίας και πλήρους ασυδοσίας που επικρατεί στις παραλίες μας. Παρότι, ευθύνη της Εταιρείας είναι να λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος και κυρίως να επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία προς τους πολίτες, γιατί οι ακτές είναι κοινωνικό αγαθό, δυστυχώς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Η ΕΤΑΔ ΑΕ όχι μόνο δεν φροντίζει να τις αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, -μιας και η διαχείρισή τους είναι στη δική της δικαιοδοσία, παρά το πάγιο και ισχυρό αίτημα του δήμου να αναλάβει αυτός τη διαχείριση- αλλά πραγματικά ενεργεί αντίθετα σε κάθε έννοια αξιοποίησης. 

Συγκεκριμένα, αν και έχει υποχρέωση να αποδίδει στον Δήμο Σαρωνικού, τουλάχιστον τα ποσά που ο δήμος καταβάλει για την ευπρεπή παρουσία των ακτών, δηλαδή την αποκομιδή απορριμμάτων, τον καθαρισμό, το νερό, το ηλεκτρικό, τις δαπάνες για τους ναυαγοσώστες κλπ., η ΕΤΑΔ ΑΕ παρά τις γραπτές δεσμεύσεις του Δ/ντος Συμβούλου κου. Βλαστού δεν έχει αποδώσει ποτέ, ούτε ένα ευρώ! 

Για το λόγο αυτό, ο δήμος Σαρωνικού ετοιμάζει αγωγή προκειμένου να διεκδικήσει τα οφειλόμενα. Διευκρινίζω ότι τα έσοδα αυτά οι δήμοι, συνήθως, τα λαμβάνουν από τα ποσά που εισπράττονται από την όποια αξιοποίηση και αναβάθμιση των ακτών. 

 Από το Γραφείο Τύπου 

 Επισυνάπτεται το πρωτοσέλιδο και το δημοσίευμα