Ρεπορτάζ της Nafteboriki TV σχετικά με την παρέμβαση του δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για τις ανεμογεννήτριες στο Πάνειο όρος και στον Λαυρεωτικό Όλυμπο.

2022-11-03

Ρεπορτάζ σχετικά με την παρέμβαση του δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάνειο όρος και στον Λαυρεωτικό Όλυμπο, προέβαλε η Nafteboriki TV, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Το ρεπορτάζ φιλοξενούσε, μεταξύ άλλων, αποσπάσματα από την παρέμβαση του Π. Φιλίππου κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής: «Αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι να σταματήσουν οι νέες αδειοδοτήσεις ΑΠΕ μέχρι να εγκριθεί ο νέος χωροταξικός σχεδιασμός. Ο υφιστάμενος, είναι παρωχημένος και αγνοεί παντελώς τις τοπικές κοινωνίες. Για εμάς απαραίτητη προϋπόθεση αδειοδότησης αποτελεί η σύμφωνη γνώμη των Δήμων και των Περιφερειών δια των θεσμικών τους οργάνων, διαδικασία που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει», σημείωσε ο Π. Φιλίππου.

Αναφερόμενος στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάνειο όρος και στον Λαυρεωτικό Όλυμπο υπογράμμισε ότι «πρέπει οι δυο περιοχές να διαφυλαχθούν ως μοναδικοί πνεύμονες πρασίνου στην Αττική. Είμαστε σαφώς υπέρ της πράσινης ανάπτυξης, ωστόσο εξαιτίας του άναρχου τρόπου με τον οποίο επιχειρείται σε ορισμένες περιπτώσεις, εξαναγκαζόμαστε να είμαστε επιφυλακτικοί», πρόσθεσε.

Τέλος, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ο Π. Φιλίππου ζήτησε να μείνει ανοιχτή η Αναφορά των δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής ώστε να κατατεθούν περισσότερα στοιχεία που χρειάζονται για την εξέλιξη της προσφυγής, αίτημα που έγινε δεκτό από την Επιτροπή Αναφορών.

Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το ρεπορτάζ μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.dropbox.com/s/8x5ykfwxbdeifvf/VTR00074_PAREMVASI_FILIPPOU_EK_2710_M.mp4?dl=0&fbclid=IwAR3c_prgeb7pqOniBqhvb0AamDd8HwNQQlrXdiA5G5rRpmjTfplHwPym4og