ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ

2022-01-29

Εκτός από την επικοινωνία υπάρχει και η πραγματική ζωή.

Το επικίνδυνο χάος που προκλήθηκε από την ανικανότητά της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πρόσφατη κακοκαιρία. Οι πολύωροι εγκλωβισμοί ανθρώπων στην Αττική οδό, αλλά και σε όλους τους κεντρικούς άξονες της Αττικής. Οι πολυήμερες διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Η εγκατάλειψη των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ασθενών στη θεομηνία. Η ολιγωρία της να προστατευτούν οι εργαζόμενοι. Η έλλειψη στοιχειώδους κεντρικού και περιφερειακού σχεδιασμού για να μείνει όρθια η Αττική. Η σύγκρουση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε υπουργούς της κυβέρνησης και τον Περιφερειάρχη για τι ποιος και τι έφταιξε, την ίδια ώρα που οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι σε πόλεις ανοχύρωτες, πολλές από τις οποίες υφίστανται ακόμη και τώρα τις σοβαρές συνέπειες της κακοκαιρίας.

Οι χιλιάδες νεκροί από την πανδημία. Η κατάρρευση των Κέντρων Υγείας, η εξουθένωση των υγειονομικών και η αποδυνάμωση της Δημόσιας Υγείας, οι κλειστές ΜΕΘ και η έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, η άνευ όρων παράδοση σημαντικών λειτουργιών των νοσοκομείων στον ιδιωτικό τομέα, η δρομολόγηση του κλεισίματος του παιδιατρικού νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Η εκτίναξη των τιμών των προϊόντων, με αιχμή τα καύσιμα και την ενέργεια. Η κυβερνητική αδράνεια στη συγκράτηση των τιμών και η έλλειψη σχεδίου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η άρνησή για την αύξηση του κατώτατου μισθού, για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, για τη μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, η εκτίναξη της ανεργίας των νέων στο 39,1%Και επειδή υπάρχει η πραγματική ζωή, υπάρχει και η πραγματική πολιτική.

Η πρόταση μομφής από τον Αλέξη Τσίπρα. Στη Βουλή και στην Κοινωνία.Για τη Δημοκρατία. Για τη δημόσια Υγεία και τη δημόσια Παιδεία. Για την Ελευθερία με ασφάλεια και την Ασφάλεια με Ελευθερία. Για την Αξιοπρέπεια και την Ανθρωπιά.

Πέτρος Φιλίππου