Σε εκδήλωση για το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα CLAIM παραβρέθηκε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

2022-04-28

Σε εκδήλωση για το ερευνητικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα CLAIM (Cleaning Litter by Developing and Applying Innovative Methods in European Seas) που πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Λαυρεωτικής παραβρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Δ/νσης Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων, Βασίλη Μπούτση. 

Στόχος του προγράμματος το οποίο συντονίζει με επιτυχία το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών είναι «θάλασσες χωρίς πλαστικά». Αποτελεί δε, μια βάση για την υιοθέτηση νέων πολιτικών και μέτρων με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη. 

 «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα το οποίο θα μπορούσε να έχει θεαματικά αποτελέσματα στον κοινό στόχο, δηλαδή στην προστασία της θάλασσας από τη ρύπανση με πλαστικά», ανέφερε ο Π. Φιλίππου κατά την τοποθέτησή του. Ωστόσο, είναι αδύνατον, πρόσθεσε «οι δήμοι να χρηματοδοτήσουν αυτόνομα τις προτεινόμενες δράσεις, ειδικά στην παρούσα συγκυρία. Ιδανικό για όλους και κυρίως για το περιβάλλον, θα είναι πολλές από τις προτάσεις του προγράμματος να υιοθετηθούν από την πολιτική εξουσία και να αποτελέσουν κεντρικές πολιτικές επιλογές». 

 Από το Γραφείο Τύπου