Στην Κοινότητα Κουβαρά παραχωρείται έκταση περίπου 2 στρεμμάτων, κυριότητας του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κουβαρά.

2023-01-03

Στον Δήμο Σαρωνικού και συγκεκριμένα στην Κοινότητα Κουβαρά παραχωρείται έκταση περίπου 2 στρεμμάτων κυριότητας του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κουβαρά, ύστερα από την υπογραφή σχετικού συμβολαίου από τον δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου και τον τελευταίο πρόεδρο του Συνεταιρισμού, Χρήστο Βασιλείου.

Το οικόπεδο αναμένεται να αξιοποιηθεί για ανέγερση σχολείου ή για δημιουργία κοινόχρηστου χώρου. Ο Πέτρος Φιλίππου μετά την υπογραφή του παραχωρητηρίου ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Συνεταιρισμού τονίζοντας ότι «ο Κουβαράς αναπτύσσεται και εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής πάντα με τη συμβολή συνδημοτών μας που στηρίζουν τις προσπάθειές μας».

Τα μέλη του Συνεταιρισμού ευχαρίστησε και ο χωρικός αντιδήμαρχος Κουβαρά Κώστας Γκίκας αλλά και ο πρόεδρος της Κοινότητας, Κώστας Στεργίου. Τόνισε ο Κ. Γκίκας: «Οι προσπάθειές μας να αποκτήσει ο τόπος μια σημαντική έκταση προκειμένου να δημιουργηθεί σχολείο ή πλατεία, έχουν αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν ώστε να περάσει το οικόπεδο στην Κοινότητα». Από την πλευρά του ο Κ. Στεργίου υπογράμμισε, «είμαστε όλοι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την αίσια έκβαση των προσπαθειών μας. Έχουμε ανάγκη κοινόχρηστους χώρους και με την παραχώρηση αυτή γίνεται ένα σημαντικό βήμα».

Σημειώνεται ότι ο κος. Αντώνης Αντωνίου κάλυψε όλα τα συμβολαιογραφικά έξοδα και τα έξοδα μεταγραφής.

Από το Γραφείο Τύπου