Στήριξη των Κέντρων Υγείας για αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας.

2022-02-07

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενο από τον αναπληρωτή Τομεάρχη Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης της ΚΟ του κόμματος Παύλο Πολάκη, την αναπληρώτρια Τομεάρχη Υγείας Δώρα Αυγέρη, τους βουλευτές Ανατολικής Αττικής Χρήστο Σπίρτζη, Νάσο Αθανασίου και Πάνο Σκουρολιάκο, τον Δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου, τη Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής Ζαννέτ Τσίπρα, καθώς και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής και των Οργανώσεων Μελών ΣΥΡΙΖΑ δήμων της Ανατολικής Αττικής. Επισκεφθήκαμε σήμερα, ξεκινώντας κύκλο επισκέψεων σε Κέντρα Υγείας στην Ανατολική Αττική, τα Κέντρα Υγείας Μαρκοπούλου, Σπάτων και Ραφήνας και τα Δημοτικά ιατρεία και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος στην Αρτέμιδα. Κοινή διαπίστωση ήταν η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας ειδικά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας αλλά και οι μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Στις συναντήσεις με τους υπευθύνους των Κέντρων Υγείας που πραγματοποιήθηκαν σε φιλικό κλίμα, έγινε αναφορά στις απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας και των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.Στη συνέχεια το συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου κ. Ευάγγελο Μπουρνούς. Στη συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος αλλά και η αναγκαιότητα της δημιουργίας νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική για τους κατοίκους της περιοχής.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου τόνισε ότι «πρέπει άμεσα να στηριχθούν και να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας, θέση που αποτελεί και τον μόνο τρόπο αποκέντρωσης και αναβάθμισης του ΕΣΥ, καθώς μέχρι σήμερα για όλα τα περιστατικά οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής απευθύνονται στα κεντρικά νοσοκομεία. Παράλληλα, πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ίδρυσης νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική που είναι αίτημα και ανάγκη πολλών δεκαετιών για τους πολίτες της περιοχής μας».