Συμμετοχή του δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, στη συνάντηση των δημάρχων της Ανατολικής Αττικής με τον πρωθυπουργό.

2022-07-11

Συμμετοχή του δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, στη συνάντηση των δημάρχων της Ανατολικής Αττικής με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κυβερνητικό κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, είχαν σήμερα οι δήμαρχοι Ανατολικής Αττικής, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη με τη συμμετοχή του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Θανάση Αυγερινού.

 Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα που έχουν προγραμματιστεί για την Ανατολική Αττική, ενώ ο περιφερειάρχης Αττικής στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους δήμους. 

Από την πλευρά των δημάρχων, ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέδειξε τα κοινά προβλήματα των δήμων της Ανατολικής Αττικής όπως καταγράφονται σε κοινό υπόμνημα που συνέταξαν οι δήμαρχοι της περιοχής. 

Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου επικεντρώθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικά στις οικονομικές δυσκολίες που προέρχονται από τη χαμηλή εισπραξιμότητα λόγω των ρυθμίσεων καταβολής οφειλών σε δόσεις, από τη μη έγκαιρη απόδοση των τελών από τη ΔΕΗ, την τεράστια αύξηση του ενεργειακού κόστους, τις αυξήσεις των τελών του ΕΔΣΝΑ κ.α. 

Παράλληλα, επικεντρώθηκε στο θέμα της διαχείρισης των παραλιών, στα χωροταξικά προβλήματα που δημιουργούν εκκρεμή - επί σειρά ετών - σχέδια πόλεως και στη μη ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου εξαιτίας καθυστέρησης από την ΕΥΔΑΠ. 

 Από το Γραφείο Τύπου