Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου Σαρωνικού με επικεφαλής τον Πέτρο Φιλίππου, για την μεγάλη επένδυση στη Σαρωνίδα-Λαγονήσι.

2022-04-30

► Συνάντηση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, αντιπροσωπείας της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου και εκπροσώπων της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 29 Απριλίου, στο υπουργείο Ανάπτυξης. 

► Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ενημέρωση των τοπικών αρχών για την μεγάλη επένδυση στη Σαρωνίδα-Λαγονήσι η πραγματοποίηση, δε, της συνάντησης έρχεται σε συνέχεια επιστολών που είχε στείλει ο Π. Φιλίππου στους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας ενδελεχή πληροφόρηση και διευκρινίσεις για το συγκεκριμένο έργο, παράμετροι του οποίου είχαν διαρρεύσει στον Τύπο. 

► Παραβρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Κώστας Φραγκογιάννης, ο Γ. Γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστης Καβαλάκης, ο διευθυντής Στρατηγικών Επενδύσεων της Entreprise Greece Άκης Σκλάβος, ο Γεν. Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Κώστας Γιαννικόπουλος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Από την πλευρά του Δήμου Σαρωνικού παρόντες ήταν ο δήμαρχος Π. Φιλίππου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Ράπτη, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Γκίνης, Γιάννης Κυριακόπουλος και Βαγγέλης Ζεκάκος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Σωφρόνης και της ελάσσονος Χρήστος Τσιγαρίδας και Σουλτάνα Γαλανοπούλου.

► Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για επένδυση ανέγερσης κατοικιών και δημιουργίας οικισμού που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί σε έκταση 6.500 στρεμμάτων που ανήκει στον συνεταιρισμό «Υγεία», στα όρια Σαρωνίδας και Καλυβίων. 

► Από την πλευρά του Δήμου Σαρωνικού, ο δήμαρχος Π. Φιλίππου ζήτησε να μην αναπτυχθούν ανεμογεννήτριες στο όρος Όλυμπος-Σκόρδι και στο Πάνειον και συζητήθηκε η ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας του έργου με φωτοβολταϊκά. Ζητήθηκε επίσης να αποκατασταθούν οι παλιές οικογένειες Γαλάνη που ήταν κτηνοτρόφοι στην περιοχή τα τελευταία 150 χρόνια, να προβλεφθεί χωροθέτηση και αδειοδότηση κοιμητηρίου σε θέση που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην συγκεκριμένη και στην ευρύτερη περιοχή και, τέλος, η δημιουργία κοινωφελών χώρων (Κ.Υ., σχολείων κλπ).

► Ήταν μια πρώτη φάση ενημέρωσης-διαβούλευσης για το έργο και ο Π. Φιλίππου ζήτησε από τους υπεύθυνους του υπουργείου να δεσμευτούν μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο της οικοδομικής επένδυσης να γίνει αναλυτική ενημέρωση σε όλο το δημοτικό συμβούλιο αλλά και στους πολίτες. 

 Από το Γραφείο Τύπου