Συνέντευξη Π. Φιλίππου στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο»

2022-06-02
Ο Πέτρος Φιλίππου, 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Ο Πέτρος Φιλίππου, 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

«Το καλοκαίρι βρίσκει τους δήμους αθωράκιστους απέναντι στις πυρκαγιές - Δεν μας ενίσχυσαν οικονομικά»

Δεν έχουν ληφθεί τα μέτρα που θα έπρεπε να έχουν ληφθεί εδώ και καιρό και πάντα ρίχνουν το φταίξιμο στην αυτοδιοίκηση.

«Δεν έχει γίνει κάτι ιδιαίτερο, ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Δεν έχουμε πάρει έκτακτες επιχορηγήσεις που είχαμε ζητήσει ως τοπική αυτοδιοίκηση για να ανταποκριθούμε στο πρόγραμμα της πρόληψης», δήλωσε Στο Κόκκινο ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Στον Γιώργο Τραπεζιώτη εξήγησε «Προσπαθούμε όσο μπορούμε οι δήμοι, αλλά έχουμε στέρηση εσόδων, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε όσα χρειάζεται. Το καλοκαίρι μας βρίσκει απροετοίμαστους».

Ο δήμαρχος Σαρωνικού τόνισε επίσης πως «χθες συναντηθήκαμε με τους κ.κ. Πέτσα και Στυλιανίδη, ωστόσο αυτή η συνάντηση άργησε, θα έπρεπε να γίνει ήδη από το περασμένο φθινόπωρο. Μας είπαν ότι γίνονται προσπάθειες, πως θα δώσουν χρήματα μέσω κάποιων προγραμμάτων. Ωστόσο υπάρχει και η γραφειοκρατία. Οπότε η κατάσταση σε επίπεδο δήμων μας βρίσκει απροετοίμαστους. Τον κώδωνα του κινδύνου τον κρούει ολόκληρη η τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν έχουν ληφθεί τα μέτρα που θα έπρεπε να έχουν ληφθεί και πάντα ρίχνουν το φταίξιμο στην αυτοδιοίκηση, η οποία όμως δεν έχει πόρους αυτή τη στιγμή που μιλάμε».

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη