Συνέντευξη στον Γιάννη Παργινό στην εφημερίδα Political παραχώρησε ο Πέτρος Φιλίππου.

2023-02-19

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

-Θα δώσουμε τη μάχη, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και όλο τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα που θα φέρει από τις πρώτες εκλογές στη χώρα προοδευτική διακυβέρνηση.

-Με αυτή την εμπειρία και έχοντας πλέον μια σαφή εικόνα των προβλημάτων, αλλά και των απεριόριστων δυνατοτήτων που παρουσιάζει η Ανατολική Αττική, αποφάσισα να συνεχίσω να αγωνίζομαι μέσα από τη Βουλή. Στις εθνικές εκλογές προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

-Από όλες τις θέσεις που με ανέδειξαν οι συμπολίτες μου υπηρέτησα τον τόπο μου με γνώμονα πάντα το συμφέρον των πολιτών.

-Δρομολογήσαμε υποδομές καίριας σημασίας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής μας. -Δημιουργήσαμε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, το Κέντρο Υγείας Καλυβίων, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σύγχρονα αθλητικά κέντρα, δρόμους, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, βάζοντας την Ανατολική Αττική στην τροχιά μιας σύγχρονης περιαστικής περιοχής.

-Στον δήμο μας κρατήσαμε τους συντελεστές δόμησης χαμηλούς, βάζοντας πολλές περιοχές στο σχέδιο πόλης, ώστε η περιοχή μας, που οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου θεωρούν όαση αναψυχής, να μη μετατραπεί σε ένα ακόμη άχαρο, πυκνοκατοικημένο, αστικό κέντρο

-Η δημιουργία νέων, σύγχρονων υγειονομικών μονάδων και η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων κέντρων υγείας, χωρίς να απεμπολούμε τον κύριο στόχο που είναι νοσοκομείο στην περιοχή, προτεραιότητα για την Ανατολική Αττική.

-Να υπάρξει μέριμνα για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης με την ανάδειξη των παραλιών, του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς

-Το βράδυ των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κόψει πρώτος το νήμα, φέρνοντας μαζί τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα.