Συνέντευξη του δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, Στο Κόκκινο 105,5 και στον δημοσιογράφο Θανάση Λαζαρίδη.

2022-01-14

Για όλη την Ανατολική Αττική, τουλάχιστον από τον Σταυρό Αγ. Παρασκευής μέχρι το Λαύριο, μόνο δυο Κέντρα Υγείας καθορίστηκαν ως κέντρα αναφοράς για τον κορωναϊό από την αρχή της πανδημίας: Τα Κ. Υ. Καλυβίων και Ραφήνας. 

Το προσωπικό και των δυο Κ.Υ. με τιτάνιες προσπάθειες και αυταπάρνηση ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του, οι άνθρωποι όμως βρίσκονται στα όρια της εξουθένωσης. 

 Οι συγκεκριμένες δομές δεν είναι μόνο κέντρα αναφοράς για τον Cοvid 19, είναι ταυτόχρονα και κέντρα εμβολιασμού και ασφαλώς έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλα ιατρικά περιστατικά. Όλα αυτά γίνονται με το ίδιο προσωπικό, χωρίς καμία ενίσχυση. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται ουρές με ασθενείς ή με ανθρώπους που θέλουν να κάνουν ένα τεστ και τελικά να προκαλείται αγανάκτηση. 

 Ζητάμε ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας υγείας που αποτελεί ένα ουσιαστικό "σκαλοπάτι" προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η έκρυθμη κατάσταση. Έχω κάνει τουλάχιστον τέσσερα υπομνήματα προς τους αρμόδιους για ενίσχυση του Κ.Υ. Καλυβίων σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά δεν έχω εισακουστεί. 

 Όταν περιμένεις για ένα rapid test τρεις ώρες όρθιος, είναι σίγουρο ότι θα φύγεις και θα πας σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μοριακά τεστ . Η θέση μου είναι ότι το κράτος πρέπει να αναλάβει να τα διεξαγάγει σε δημόσιες δομές και να μην τα πληρώνει από την τσέπη του ο πολίτης.*

 Για να ακούσετε όλη τη συνέντευξη πατήστε ΕΔΩ