Συνέντευξη του Πέτρου Φιλίππου στο ATTICA24.GR

2022-01-26

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, στο attica24 για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κακοκαιρία «Ελπίς. Έκκληση να αποκατασταθούν οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση. 

 Μιλώντας στο attica24, ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου απευθύνει έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές και τους υπευθύνους του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση στην περιοχή, καθώς πάρα πολλές κατοικίες παραμένουν στο σκοτάδι. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κος. Φιλίππου: 

 Σήμερα που μιλάμε (Τρίτη βράδυ) όσων αφορά τη χιονόπτωση σχεδόν έχουμε αποκαταστήσει την κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους, κεντρικούς και περιφερειακούς, σε όλες τις κοινότητες του δήμου Σαρωνικού. 

 Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ηλεκτροδότηση καθώς πολλές περιοχές παραμένουν στο σκοτάδι. Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, πολλές περιοχές του Δήμου Σαρωνικού δεν έχουν ρεύμα, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τμήματα στην Παλαιά Φώκαια, στην Ανάβυσσο, στον Άγιο Αθανάσιο Κουβαρά, στη Βαλομάνδρα καθώς ακόμα και μέσα στα Καλύβια. Είναι αρκετές περιοχές και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. 

 Επίσης, εκεί που έχουμε δώσει βάρος είναι στη μεταφορά ασθενών γιατί ούτε ΕΚΑΒ υπάρχει, ούτε ασθενοφόρα μπορούν να κινηθούν, οπότε μεταφέραμε ασθενείς και στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων και σε νοσοκομεία. Μέχρι και σόμπες μεταφέραμε όπου χρειάστηκε, ειδικά σε ηλικιωμένους. 

 Για τις διακοπές ρεύματος, δεν παίρνουμε συγκεκριμένες απαντήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ, ούτε το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί, ούτε απαντούν. Μόνο με sms γίνεται η επικοινωνία αλλά δεν παίρνουμε σαφείς απαντήσεις. 

 Καλό είναι να παραμείνει ο κόσμος στο σπίτι του και την Τετάρτη ώστε να διευκολυνθούν τόσο οι ίδιοι οι πολίτες, όσο και εμείς σε περιπτώσεις που θα χρειαστεί να παρέμβουμε. 

 Από το Γραφείο Τύπου 


Διαβάστε εδω: «Π. Φιλίππου: Για δεύτερο βράδυ στο σκοτάδι πολλές περιοχές μας - Έκκληση του δημάρχου Σαρωνικού»