Συνέντευξη του Πέτρου Φιλίππου στον ART TV και στην εκπομπή «Χωρίς χρώμα»: «Η ΝΔ οφείλει πειστικές απαντήσεις για την άρνησή της να επιτρέψει στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, να ενημερώσει τη Βουλή για τις υποκλοπές»

2023-01-23

Στην εκπομπή του ART TV «Χωρίς χρώμα» με τον Γιώργο Βαθιώτη, φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πολιτική επικαιρότητα με έμφαση στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, στις παρακολουθήσεις και στην άρνηση της κυβέρνησης να επιτρέψει στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να ενημερώσει τη Βουλή σχετικά αλλά και στην ύφεση που πλήττει τους πολίτες λόγω της απουσίας ουσιαστικών μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο Πέτρος Φιλίππου ανέφερε, μεταξύ άλλων:

  • Αν γυρίσουμε πίσω στις εκλογές του 2019 δεν θυμάμαι καμία δημοσκόπηση που να έδειχνε για τον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό πάνω από 24%. Τα αποτελέσματα, όπως θυμάστε, έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 31,5%. Ακούω και τις αναλύσεις που αναφέρονται στον τρόπο που γίνονται οι δημοσκοπήσεις. Συνήθως απευθύνονται σε κοινό που απαντάει σε σταθερά τηλέφωνα, άρα συμπεραίνουμε ότι είναι περισσότερο άνθρωποι μεγάλης ηλικίας. Αυτό τουλάχιστον ακούμε από αναλυτές.
  • Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τερματίσει πρώτο και αυτοδύναμο κόμμα στις εκλογές. Από εκεί και πέρα οι συνεργασίες αποτελούν μέρος της κουλτούρας και της φιλοσοφίας μας. Εδραία πεποίθησή μας είναι ότι με την απλή αναλογική εκφράζεται η γνήσια και αυθεντική βούληση του κόσμου.
  • Το μιντιακό σύστημα ελέγχεται σχεδόν εξολοκλήρου από την κυβέρνηση. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συμβεί με τόσο απροκάλυπτο τρόπο κάτι παρόμοιο.
  • Η ΝΔ θα πρέπει να απαντήσει γιατί αρνείται στον κ. Χρήστο Ράμμο, τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, να ενημερώσει τη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών. Τι έχει να κρύψει η κυβέρνηση; Τι έχει να φοβηθεί; Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΕ, Pega, είναι απαραίτητο ο κος Ράμμος να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για αυτό το μείζον θέμα. Η κυβέρνηση όμως επιχειρεί να το «κουκουλώσει», μέχρι τις εκλογές. Άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα είχαν ήδη παραιτηθεί.
  • Ο κόσμος πλήττεται από την ακρίβεια και την ανεργία και περιμένει ουσιαστικά μέτρα. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα: το «καλάθι του νοικοκυριού» δεν έχει βοηθήσει τον κόσμο γιατί ενώ θεωρητικά οι πολίτες πληρώνουν «χαμηλές» τιμές, την ίδια στιγμή αγοράζουν μειωμένες ποσότητες προϊόντων. Ταυτόχρονα η ανεργία θεριεύει: Μόνον οι επίσημοι άνεργοι -και όχι αυτοί που δεν φαίνονται πουθενά- τον Δεκέμβριο του 2022 ανήλθαν σε 23.000. Ο κόσμος περιμένει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις εκλογές προκειμένου να απαλλαγεί από τις πολιτικές επιλογές της ΝΔ και να βρει διέξοδο στα προβλήματά του.

Για να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=PQZoNsLn6YE