Συνέντευξη του Πέτρου Φιλίππου στον planetwebradio.gr, για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

2022-05-23

Συνέντευξη του Πέτρου Φιλίππου στον planetwebradio.gr, για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

Συνέντευξη για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις εσωκομματικές εκλογές, παραχώρησε στον planetwebradio.gr, ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ανατολικά» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο Π. Φιλίππου περιέγραψε διεξοδικά τη νέα φυσιογνωμία και τους στόχους της παράταξης όπως προκύπτουν από την εγγραφή χιλιάδων νέων μελών, εξηγεί τη σημασία της ανάδειξης προέδρου από τη βάση και αναδεικνύει το πραγματικό διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ο Π. Φιλίππου:

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βγαίνει από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία περισσότερο ενωμένος από ποτέ, περισσότερο αποφασισμένος από κάθε άλλη φορά να κερδίσει τις εθνικές εκλογές. Επιδιώκοντας τη διεύρυνση, αγκαλιάζει εν τοις πράγμασι τις διαφορετικές απόψεις, και λειτουργεί ως περίβλημα ομόκεντρων κύκλων με βάση την κεντροαριστερά, τη δημοκρατία, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική αλληλεγγύη.
  • Οι σαφείς θέσεις για κάθε ζήτημα που απασχολεί το κοινωνικό σύνολο είναι πλέον το ζητούμενο. Ο Τσίπρας, πάντα με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις μπορεί να τραβήξει μπροστά και απλώνοντας γέφυρες μεταξύ των διαφορετικών πόλων να χαράξει στρατηγική εγρήγορσης με το βλέμμα στις κάλπες
  • Τα 110.000 νέα μέλη δεν γράφτηκαν στο κόμμα μόνο για να βγει ο Αλέξης Τσίπρας πρόεδρος. Θα έβγαινε ούτως ή άλλως και ασφαλώς όλοι το ήξεραν αυτό. Γράφτηκαν για να αποτυπωθεί η διαμαρτυρία τους προς μια κυβέρνηση που βάζει τα κέρδη των εταιρειών ενέργειας πάνω από τον άνθρωπο.
  • Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της παράταξης ενόχλησαν τον ίδιο τον πυρήνα του συστήματος. Φάνηκε από τον τρόπο που οι εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλήθηκαν υποτονικά από τα κεντρικά ΜΜΕ ή δεν προβλήθηκαν καθόλου! Την ημέρα των εκλογών επισκεπτόμενος πολλά εκλογικά κέντρα της Ανατολικής Αττικής, ούτε μια φορά δεν άκουσα στο ραδιόφωνο, είδηση για τις εκλογές!

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη ακολουθώντας τον σύνδεσμο:

https://soundcloud.com/tlwxzlmm2h08/1752022a-2