Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τον τουρισμό, με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Αλβανίας

2022-03-11

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τον τουρισμό, με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Αλβανίας Albania in Greece - Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Greqi -Παρέμβαση Πέτρου Φιλίππου με θέμα «Τουρισμός και Δήμος Σαρωνικού»

Σε συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης επικεντρωμένη στον τουρισμό συμμετείχε σήμερα ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ύστερα από πρόσκληση της Πρεσβείας της Αλβανίας Albania in Greece - Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Greqi Στη συζήτηση που διεξήχθη στο ξενοδοχείο "Poseidon" στο Π. Φάληρο συμμετείχε η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αλβανίας, κα. Luela Hajdaraga, ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας του Κοσσόβου, κος Fitim Gllareva, ο δήμαρχος της πόλης Lezhë-Αλβανίας, κος Pjerin Ndreu, ο δήμαρχος της πόλης Deçan-Κοσόβου, κος Bashkim Ramosaj και από ελληνικής πλευράς ο δήμαρχος Μυκόνου κος. Κουκάς Κων/νος, ο δήμαρχος Σαλαμίνας κος. Γιώργος Παναγόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κορίνθου κος. Πιέτρης Τιμολέων και εκπρόσωποι τουριστικών και οικονομικών φορέων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των δυνατοτήτων των πόλεων, με επίκεντρο τις ιστορικές, γεωγραφικές, πολιτιστικές και οικονομικές παραμέτρους που χαρακτηρίζουν την καθεμία και η παρουσίαση των στρατηγικών που ακολουθεί η αρμόδια τοπική αυτοδιοίκηση με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο Π. Φιλίππου πραγματοποίησε εισήγηση με τίτλο «Τουρισμός και Δήμος Σαρωνικού», στην οποία επικεντρώθηκε στο πλήθος μοναδικών χαρακτηριστικών που κάνουν τον δήμο Σαρωνικού να ξεχωρίζει ως τουριστικός προορισμός και στις δυνατότητες που παρουσιάζονται για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξή του. 

 Από το Γραφείο Τύπου

Για να διαβάσετε την εισήγηση του Π. Φιλίππου μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο: https://saronikoscity.gr/syzitisi-strongylis-trapezis.../