ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΛΕΑ (Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών)

2024-02-06

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΛΕΑ (Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών)

Την Κυριακή 4/2 κατά την διάρκεια της κοπής της πίτας της «Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών» στις Αχαρνές, το ΔΣ της Εταιρείας αποφάσισε να τιμήσει για την προσφορά τους τον Σωτήρη Παρθενίου ιδρυτικό μέλος της ΙΛΕΑ, Μαρία Μίχα δικηγόρο και τον πρ. Δήμαρχο Σαρωνικού και Αντιπεριφεριάρχη Πέτρο Φιλίππου, αναγορεύοντας τους επίτιμα μέλη της ΙΛΕΑ.

Στην ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση για την ανακήρυξη του Πέτρου Φιλίππου σε επίτιμο μέλος, ο Πρόεδρος κ. Φυτάς και η εκπρόσωπος του ΔΣ, έκαναν αναφορά στην γενικότερη προσφορά του Πέτρου Φιλίππου τα τελευταία τουλάχιστον 35 χρόνια τόσο στην αυτοδιοίκηση, σαν δήμαρχος και Αντιπεριφεριάρχης, όσο και στο χώρο της ιστορίας, της αρχαιολογίας, λαογραφίας και κυρίως στην γνώση της ιστορίας και της γλώσσας των Αρβανιτών της Αττικής.

Στην αντιφώνηση του ιδιαίτερα συγκινημένος για την μεγάλη τιμή που του αποδόθηκε με την ανακήρυξη του ως επίτιμου μέλους της ΙΛΕΑ, ο Πέτρος Φιλίππου τόνισε ότι: «Όλη μου η διαδρομή τόσο στην αυτοδιοίκηση όσο και στην επιστήμη και την τοπική ιστορία, δεν ήταν τίποτα άλλο πάρα μια μεγάλη διάθεση προσφοράς προς τους συμπολίτες και συμπατριώτες από όποια θέση με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας. Ειδικά για το Μενίδι ήδη από το 1984 είχα λάβει μέρος στο 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο που διοργάνωσε η ΙΛΕΑ στο Μενίδι. Και στη συνέχεια τόσο ως δήμαρχος ειδικά την περίοδο των σεισμών όσο και ως Αντιπεριφεριάρχης προγραμμάτισαμε και υλοποιήσαμε σημαντικά έργα υποδομής, πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και ανθρωπιστικές δράσεις στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με το πρόγραμμα ΤΕΒΑ και με αλλά κοινωνικά προγράμματα». Τελειώνοντας τόνισε « ότι αυτό που μου έχει μείνει από τις Αχαρνές είναι οι ζεστές φιλικές και ανθρώπινες σχέσεις με πολλούς φίλους και συμπατριώτες που δραστηριοποιούνται σε πολλούς τομείς και σε όλους αυτούς αφιερώνω αυτή την μεγάλη τιμή που σήμερα αποδώσατε σε μένα. Να είστε όλοι καλά και να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για το καλό του τόπου»!

Την απονομή της τιμητικής πλακέτας και της απόφασης του ΔΣ της ΙΛΕΑ έκαναν η Αντιπεριφεριάρχης Αν. Αττικής κ. Καβαλάρη και ο Πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Αχαρνών κ. Θέμης Οικονόμου.