Βραβεία και διακρίσεις για τις μαθήτριες και τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου και του 1ο Γενικού Λυκείου Καλυβίων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΟΗΕ «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη».

2022-12-21

Μαθήτριες και μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο Καλυβίων ξεχώρισαν με την παρουσία τους και απέσπασαν βραβεία στην 7η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, από τις 16 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2022.

Τα 21 παιδιά από τα δυο σχολεία (14 από το Λύκειο και 7 από το Γυμνάσιο) εντυπωσίασαν με τα κείμενα θέσης που παρουσίασαν στις Ειδικές Επιτροπές του ΟΗΕ, με την συγκρότηση και τον ενθουσιασμό τους και κατάφεραν συνολικά 9 διακρίσεις: 2 βραβεία «Μελλοντικός Διπλωμάτης» και 7 βραβεία «Εύφημος μνεία»!

Οι διακρίσεις αυτές θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές με δεδομένο ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 650 παιδιά από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της Ελλάδας που ακολούθησαν ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα και εργάστηκαν ομαδικά, με ελάχιστα διαλείμματα, για τρείς συνεχόμενες ημέρες.

«Θερμά συγχαρητήρια και στα 21 παιδιά των σχολείων του δήμου μας που μας φέρνουν τόσο μεγάλη χαρά. Θερμά συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν την προσπάθειά τους αλλά και στους γονείς τους. Παροτρύνουμε μαθήτριες και μαθητές να εργαστούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε ένα σχολείο που θα έχει οδηγό το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ένα σχολείο που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα άτομα ανεξάρτητα από τη διαφορετικότητά τους», δήλωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, αναφερόμενος στις νίκες των παιδιών.

Επισημαίνουμε ότι ο πρόγραμμα στον δήμο Σαρωνικού στηρίζεται από την καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Καλυβίων Κυριακή Τριαλώνη, με αρωγούς για τη φετινή χρονιά τις καθηγήτριες Έρη Ζώτου, Βασιλική Βακιρτζή και Μαρία Ράπτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή λήξης του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο κατάμεστο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς συνεχάρη με ιδιαίτερα θερμά λόγια η επικεφαλής και επιστημονικά υπεύθυνη της οργανωτικής επιτροπής, καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Οργανισμών Παρούλα Νάσκου-Περράκη ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες του ΟΗΕ και πολιτικά πρόσωπα.

Από το Γραφείο Τύπου