ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΑΡΩΝΙΔΑ

2022-03-17

ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ: «ΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΙΝΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ» 

Ξεκίνησαν και εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς τα έργα για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στη Σαρωνίδα, ύστερα από την υπογραφή εργολαβικής σύμβασης μεταξύ του δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου και της αναδόχου εταιρείας, στις 17 Ιανουαρίου. 

 ►Το αντικείμενο του έργου, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, είναι η «Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από αμιαντοσωλήνα και επέκταση δικτύου ύδρευσης Σαρωνίδας (Γ ΦΑΣΗ)». 

 «Μια υποδομή καίριας σημασίας για την υγεία κατοίκων και επισκεπτών αναβαθμίζεται. Λύνουμε οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής του Πανοράματος Σαρωνίδας και διαχειριζόμαστε τους υδάτινους πόρους με σύνεση δίνοντας ταυτόχρονα αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή», σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, με αφορμή την έναρξη των εργασιών. 

 Από την πλευρά του ο τοπικός αντιδήμαρχος Σαρωνίδας, Χαράλαμπος Γαλάνης, υπογραμμίζει πως «ένα από τα πιο σημαντικά και απαραίτητα έργα της περιοχής γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου το ταχύτερο δυνατό να το παραδώσουμε στους συμπολίτες μας και στους χιλιάδες επισκέπτες». 

 Σημαντική στην ωρίμανση του έργου και στην εκκίνηση των εργασιών, υπήρξε η συμβολή του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Κυριακόπουλου, ο οποίος τονίζει: «Η ομαδική δουλειά πάντα οδηγεί σε αποτελέσματα. Όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής πιστέψαμε στην αναγκαιότητα αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης και εργαζόμαστε μαζί προς αυτή την κατεύθυνση». Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σύμβαση πρόκειται να πραγματοποιηθεί κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης και επέκταση της υπάρχουσας επί της οδού Πλάτωνος. Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε μήκος περίπου 19.000μ. που αφορούν σε αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης και πλέον των 3.000μ. εξ αυτών αφορούν σε κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης. 

 Από το Γραφείο Τύπου