Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για την αποκατάσταση και ανακαίνιση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Φώκαιας

2022-11-25

Ένα έργο που συνδέει το Μικρασιάτικο παρελθόν της Παλαιάς Φώκαιας με το μέλλον της περιοχής μπαίνει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης καθώς υπεγράφη, στις 24 Νοεμβρίου, η εργολαβική σύμβαση για την «Αποκατάσταση - ανακαίνιση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Φώκαιας και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου», μεταξύ του δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου και της εταιρείας Green Construction A. Τ. Ε.

Το έργο συνολικού κόστους 624.202,88 ευρώ χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και σύμφωνα με τη σύμβαση η αποπεράτωσή του θα γίνει εντός τριακοσίων εξήντα πέντε ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

«Βάζουμε τα θεμέλια για την πραγματοποίηση ενός ονείρου χρόνων. Η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η διατήρηση της ιστορικής μνήμης όταν συνδυάζονται με έργα βελτίωσης της καθημερινότητας των παιδιών μας στα σχολεία, αποτελεί για εμάς στόχο και υποχρέωση», σημείωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Από την πλευρά του ο χωρικός αντιδήμαρχος Π. Φώκαιας και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Κυριακόπουλος, με την ευθύνη του οποίου ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου τόνισε: «Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί αποδεικνύουμε για μια ακόμη φορά ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός για την αλλαγή της φυσιογνωμίας του δήμου μας υλοποιείται. Τα λόγια μετατρέπονται σε έργα καίριας σημασίας».

Σημειώνουμε ότι η αρχική μελέτη για το έργο είχε χρηματοδοτηθεί από τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

Το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Π. Φώκαιας είχε δημιουργηθεί τo 1932 από πρόσφυγες που ήρθαν στην περιοχή από την Παλαιά Φώκαια Μικράς Ασίας, μετά τον ξεριζωμό του 1922.